Pagini

8 ianuarie 2015

Sporturile de iarna - bucuria tuturor copiilor

Unul dintre cele mai frumoase sporturi de iarna, patinajul poate fi practicat de copiii de orice varsta din cadrul after school Creartes Land, dar si de adultii cu suflete tinere. Este un sport frumos, care ajuta copiii sa se dezvolte armonios si care poate fi completat in celelalte anotimpuri de patinajul pe rotile. Primele patine au fost construite din os de animal legate de picior cu piele de animal. În secolul XIII osul este înlocuit cu lemnul.  În secolul XVI olandezii au adus îmbunătăţiri patinelor adăugând şi metalul.


Ski-ul este un sport indragit de copiii de toate varstele. Inceperea acestui sport de la cele mai fragede varste face ca ski-ul sa dezvolte individul atat fizic, printr-o coordonare motrica buna, cat si in luarea deciziilor spatio-temporare in timp optim. Schiul, inainte de a deveni un sport atat de iubit si chiar o pasiune pentru unii dintre noi, era un simplu mijloc de deplasare pe zapada folosit de razboinici sau vanatori in timpul iernilor lungi si grele din tarile Scandinave si nordul Rusiei, istoria oferindu-ne dovezi clare ce dateaza de aproximativ 5 milenii.

Un alt sport indragit de copiii inscrisi in after school-ulul nostru este sania. Sania a apărut ca sport în secolul XVIII, când, lângă Sankt Petersburg, au fost organizate câteva competiţii. În România, apariţia saniei ca sport se situează în jurul anului 1909, la Sinaia. Timp de mai mulţi ani rămâne apanajul unor cercuri restrânse de turişti, care frecventau deopotrivă staţiunile elveţiene şi Sinaia. În 1912 este înfiinţată Federaţia Societăţilor de Sport din România, în cadrul căreia funcţiona Comisia pentru Sporturile de Iarnă. Primele concursuri au loc pe una din pantele versantului Furnica, pe o pârtie de 400-600 de metri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu