Pagini

15 august 2014

Cartea poştală

Copiii, în timpul anului şcolar în cadrul programului de after school cât şi în summer school participa la clubul literar Penita fermecată. Prin lectura, scriere si exprimare orală învaţăm .O astfel de lecţie este Cartea poştală, un subiect necunoscut copiilor născuţi în era tehnologiilor informaţionale. 

Într-un text al Ionelei Simona Mircea este menţionat că timpul, pe lângă faptul că a menţinut cartea poştală ca mesager al cuvântului, a transformat-o şi într-un veritabil document de epocă, fixând în acea bucăţica de carton viaţa reală, depunând mărturia sa pentru a contempla, studia, analiza trecutul, pentru că, incontestabil, indiferent de conjuncturalul vremelnic, cartea poştală, pe lângă celelalte rigori, întotdeauna a interesat ca imagine. 


Muzeele dispun la ora actuală de bogate colecţii de carte poştală, multe dintre acestea insuficient valorificate istoric, artistic, social, economic, etc. Studiul de faţă se doreşte o pledoarie în favoarea cercetării istorice şi cu ajutorul cartofiliei care ne poate oferi satisfacţii nebănuite. Conform unei definiţii de dicţionar cartea poştală reprezintă o bucată de carton, în general de dimnesiuni standart, cu însemnări scrise sau tipărite, suport al comunicării rapide şi fără efort a unor informaţii, prezentând, uneori, şi o imagine ilustraţie (fotografiată, pictată sau desenată). 

Cu ajutorul acestei informaţii copiii au confecţionat  nişte cărţi poştale la clubul de design. Cartea poştală reprezenta Austria şi avea ca scop să transmită prin ilustraţie şi text un mesaj convingător.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu