Pagini

28 mai 2014

Sfaturi de vacanţă pentru copii

Copiii aşteaptă deseori vacanţa de vară gândindu-se că vor avea foarte mult timp să se joace, dar mai ales să privească desene animate la televizor. Ar fi bine ca şi în vacanţă copiii să aibă un program constructiv, bine definit şi organizat, astfel încât să fie obişnuiţi încă de mici să aibă activitate şi să-şi utilizeze o zi frumoasă de vară învăţând ceva util. În vacanţa de vară, copiii pot să se distreze, să se odihnească, să călătorească, să facă sport, să citească.

Acuma, dacă nu reuşim să trimitem copiii în vacanţă la bunici, la ţară, mai există soluţii pentru ca micuţii să nu îşi petreacă vacanţa de vară pe asfalt, la bloc. Cum grădiniţele de stat şi teatrele pentru copii se închid pe timpul verii, mai există soluţii, cum ar fi: să înscriem copiii la cluburi de vacanţă constituite de grădiniţele private sau în tabere, să îi ducem la cursuri de înot, tenis, badminton, să le dăm teme de vacanţă. Dacă copiii noştri stau la bunici, la oraş, atunci putem concepe aceste teme de vacanţă astfel încât să existe o îmbinare între activităţi educative şi perioade de relaxare. 

De exemplu, în fiecare zi copilul va avea câte o activitate diferită; într-o zi poate să picteze, în altă zi să citească o poveste sau să scrie o compunere. Abilităţile practice - modelaj din plastilină, decupaj, pictură - constituie un bun exemplu de petrecere a timpului liber în zilele călduroase de vară, mai ales că acum se găsesc în magazine caiete speciale cu astfel de activităţi.

O altă idee ar fi sfârşitul de săptămână, când se poate merge la pescuit, în parc cu bicicleta sau cu rolele, se pot vizita muzee, se poate organiza sâmbătă dimineaţa un mic picnic în parc sau se poate da o fugă la munte. Nu trebuie să lăsăm copiii nesupravegheaţi, ei gândindu-se că este vacanţă şi că pot face ceea ce doresc. Într-adevăr, copiii învaţă foarte mult prin joc, de aceea activităţile pe care noi le vom da vor fi distractive, dar şi folositoare.

Noi va asteptam cu drag in cadrul cursurilor Summer School. Mai multe detalii pe site-ul nostru.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu