Pagini

28 februarie 2014

Linus Pauling şi vitamina C

Nascut pe 28 Februarie 1901, Linus Carl Pauling a fost un important chimist american, profesor de chimie la Institutul de Tehnologie din Pasadena (California). S-a remarcat prin ideile sale originale asupra naturii legăturilor chimice, structurii moleculelor şi aplicării mecanicii cuantice în chimie. Linus Pauling este laureat al Premiului Nobel pentru chimie (1954) şi al Premiului Nobel pentru pace (1962) si este unul dintre fondatorii biologiei moleculare moderne.

În anul 1968, a lansat o teorie ce a stîrnit un deosebit interes: vitamina C, administrată în doze mari, oferă nu numai protecţie împotriva răcelii, dar şi împotriva cancerului.

Ce este vitamina C?

Vitamina C, cunoscuta si sub denumirea de acid ascorbic, a beneficiat de-a lungul timpului de foarte multa atentie; fiind una dintre cele mai cunoscute si disponibile vitamine, nu este de mirare ca s-a situat intotdeauna in topul listei suplimentelor.

Cand ne gandim la vitamina C, in mod instinctiv facem asocierea cu racelile comune. Acest lucru i se datoreaza lui Linus Pauling pentru cartea lansata in 1970: "Vitamina C si racelile comune", in care autorul recomanda o doza crescuta din respectiva vitamina pentru tratarea simptomelor de raceala. Cartea a determinat o crestere impresionanta a vanzarii de vitamina C si a convins nutritionistii sa inceapa o serie de studii cu privire la functiile acesteia.
In prezent, exista inca multe persoane care au mare incredere in puterea miraculoasa a acestei vitamine, desi cercetarile desfasurate de-a lungul timpului nu au relevat suficiente dovezi care sa sustina eficienta impotriva contactarii/tratarii racelilor comune, insa au aprobat faptul ca exista efecte pozitive asupra frecventei si severitatii virozei respiratorii.

Pentru mai multe postari grozave va asteptam la Clubul de Stiinte din cadrul Creartes after school.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu