Pagini

5 februarie 2014

Camera de poveste

La clubul de Design care se tine in fiecare marti intre orele 17.00-18.00, copiii de la Creartes After School sunt indemnati sa recompuna spatiul camerelor in care locuiesc. Deseori aceste incaperi par a fi  desprinse din poveste. Specialistii in art design au oferit o descriere complete a unei camera pentru copii de poveste:

,,Casa Universul Copilariei a fost imaginata ca fiind un taram fermecat, populat de personaje fantastice, unde cei mici intra in pielea unor pirati legendari aflati in cautarea comorii, iar fetitele devin veritabile printese aflate pe meleaguri  inspirate din cartile de povesti.

Un cadru feeric se impleteste prin intrunirea liniilor sinuoase ale pieselor de mobilier si a culorilor calde desprinse din nuante cuminti, pale, de roz.  Incaperea a fost amenajata in stil clasic, boem, prin folosirea mobilierului de culoare deschisa si a baldachinului care vegheaza deasupra patului. Finisajele bibliotecii, care se intinde pe aproape un perete intreg, se regasesc sculptate in picioarele patului si ale biroului, toate piesele fiind realizate din lemn de culoare alba. Gingasa si plina de farmec, camera micutei printese este un vis implinit pentru fiecare fetita.

Conceputa asemenea unei nave, camera baiatului din Casa Universul Copilariei pluteste lin pe nuante de albastru marin si bleu ciel. Cel mic va fi capitanul propiului vas, intrucat patul este construit in stilul unei corabii, iar biblioteca face inconjurul acestuia sub forma unei biblioteci deghizate intr-o timona. Recurgand la finisaje diferite pentru mobilier, designerii Studio Insign au realizat doua variante pentru aceasta camera a micului marinar, una folosind lemn alb, iar alta din lemn in tonuri inchise de maro. Peretii tapetati in nuante marine concorda cu tapiteria si covoarele albastre. Iar cum orice nava are nevoie de vant pentru a inainta, pe tavan se regaseste roza vanturilor realizata pe un tapet fresca si, pentru a fi respectata tema aleasa, s-a optat pentru un corp de iluminat in acelasi ton".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu