Pagini

19 februarie 2014

Beneficiile dansului asupra copiilor

Practicarea dansului de către copii poate avea un efect miraculos asupra încrederii în sine, a stării de spirit şi a autocontrolului. Cursurile de dans îi educă pe copii încă de mici în echilibrul propriului corp,  în sincronizarea mişcărilor pe ritmul muzicii. Eleganţa în mişcare , ţinuta, le dă celor mici voinţă , frumuseţe şi o postură demnă de invidiat. Îi pregăteşte  pentru a lua parte la viaţa socială şi a-şi face noi prieteni. 

Clubul de dans este un cadru  organizat în care mişcarea şi ritmul te învaţă să prinzi aripi. Dansul este un sport spectaculos, fascinant pentru privitori şi captivant pentru oricine.Dansul este o  artă. Te face să ai carismă şi să fii sigur pe tine, te ambiţionează şi îţi dezvoltă un comportament şi o educaţie corectă faţă de cei din jur. Dansul te învaţă să adopţi o postură frumoasă, elegantă şi echilibrată şi în viaţa particulară, nu numai pe scenă. Poziţia corpului poate fi un indicator foarte bun al stării fizice şi psihice în care ne aflăm. 

Dansul îţi deschide o lume nouă, îţi dă posibilitatea de a participa la competiţii naţionale şi internaţionale.  Dansul te relaxează şi te învaţă să învingi stresul şi frica de competiţie. Îţi dezvoltă simţul ritmic şi calităţile motrice (coordonare, forţă, viteză, rezistenţă). Dansul îţi dezvoltă atenţia distributivă. Dansul este o metodă terapeutică pentru sănătatea corpului şi a minţii. Atunci când dansezi, sistemul cardiovascular se îmbunătăţeşte, tonicitatea muşchilor creşte şi se ard calorii. Dansul reprezintă o combinaţie perfectă între activitate fizică, interacţiune socială şi stimulare mentală. Te ajută să  îţi descoperi propriul stil şi să iubeşti viaţa. Îţi dă optimism şi gândire pozitivă. 

Când înveţi să dansezi, întreaga perspectivă mentală este îmbunătăţită în sensul creativ, motivaţional şi energetic.  Dansul asigură descărcarea emoţională, exprimarea sentimentelor prin mişcările corpului cu pasiune şi talent. Dansul evidenţiază , îmbunătăţeşte şi întăreşte capacitatea de a folosi calităţile expresive şi în viaţa de zi cu zi. Dansul este un exerciţiu extraordinar într-o atmosferă plăcută şi distractivă. Orele de dans reprezintă o oportunitate de a socializa, de a te exterioriza şi a-ţi exprima personalitatea.  

Dansul oferă o evadare temporară de la activităţile de zi cu zi. Ai oportunitatea să fii înconjurat de persoane vesele ce fac ca procesul de învăţare să fie o experienţă plăcută care îţi dă satisfacţie. Dansul  reprezintă forma ideală de recreere  şi bună dispoziţie.

Pentru cursuri de dans profesionale va asteptam la after school Creartes Land.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu