Pagini

27 februarie 2014

27 Februarie - Ziua international a Ursului Polar

Pe 27 februarie este Ziua Internaţională a Ursului Polar, un animal ce trăieşte în zona Oceanului Artic şi cel mai mare prădător întâlnit pe uscat. Ursul polar este un animal protejat de lege, fiind pe cale de dispariţie
Ziua Internationala a Ursului Polar sarbatoreste cel mai mare carnivor din lume. Aproape orice copil care merge la o gradina zoologica ramane uimit in fata ursului polar, care se impune prin frumusetea si, in acelasi timp, marimea sa.

Ursul polar este carnivor, consumând în special pui de focă, precum şi diferite cetacee şi pinipede. În principal vânează lângă malul mării, pe calotele de gheaţă de pe insulele arctice. Ursul polar este un puternic vânător de foci. Este cel mai mare carnivor dintre toate speciile de urşi, dar şi cel mai perseverent şi răbdător. Are un plan de atac excelent: se aşază lângă o copcă ore în şir aşteptând ca focile să iasă.

Simpaticele animale au ajuns pe lista mamiferelor protejate de lege din cauza incalzirii globale, a vanatorilor si a poluarii ce otraveste tot mai mult Pamantul pe masura ce industria se tot dezvolta. International Union for Conservation of Nature a anuntat ca daca tendinta climatica continua, ursii polari ar putea sa dispara in urmatorii 100 de ani.

Daca vrei sa ajuti ursii polari sa supravietuiasca cat mai mult, ai grija de mediul inconjurator. Chiar si cel mai mic gest facut va ajuta ursii polari sa traiasca mai mult. Poti incepe prin plantarea unui copac sau te poti oferi voluntar in diferite activitati ce vizeaza protectia animalelor.

Ursii polari sunt prima specie amenintata cu disparitia in urma pierderii habitatului, consecinta a schimbarilor climatice. Alte cauze includ poluarea, vanatul si dezvoltarile industriale. Pe timp de vara, gheata care se pierde in zona arctica este egala cu dimensiunea Romaniei, Bulgariei, Italiei, Spaniei, Frantei, Germaniei si Suediei la un loc!

Stiati ca?
Ursii polari sunt atat de bine protejati impotriva frigului incat cele mai mari probleme le au datorita supraincalzirii, nu datorita frigului. Chiar si pe timp de vreme extrem de rece, ursii polari se supraincalzesc foarte repede cand alearga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu