Pagini

30 ianuarie 2014

Importanta matematicii

Matematica o folosim in viata de zi cu zi. Chiar si in lucruri simple, cand spunem cat e ceasul sau cand mergem la cumparaturi. 

O importanta mult mai mare, insa, o are in stiinta. Roger Bacon scria in 1267 ca matematica este "poarta si cheia stiintelor". Cei mai multi oameni de stiinta depind de matematica pentru descrierea exacta si formulele observatiilor si experimentelor pe care le fac. 

Matematica este folosita din ce in ce mai mult si in unele stiinte sociale, cum sunt economia, psihologia si sociologia. 

In industrie, nu mai vorbim, toate companiile au nevoie de ea in cercetare si planificare. Constructia unui dig urias nici nu ar fi posibila fara teancuri mari de hartii pline de formule si calcule matematice. 

In business, toate tranzactiile care implica vanzare si cumparare au nevoie de matematica. Orice unitate economica, mica sau mare, are nevoie de contabili pentru a tine evidentele si de statisticieni pentru a analiza modul in care decurg vanzarile in diferite zone. 

Ce parere aveti voi de reclama pe care incerc sa o fac eu aici matematicii? Este exagerata? Si fiindca intrebarea va fi citita si de elevi de scoala, intreb: sunteti voi constienti de valoarea pe care o are aceasta materie scolara numita "matematica"? 

O studiati cu placere, sau cel putin cu interes?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu