Pagini

13 noiembrie 2013

Eco-educatia

Educatia ecologica se adreseaza tuturor, generand respect si responsabilitate fata de resursele naturale, in vederea conservarii lor. Ea trebuie sa inceapa din frageda copilarie si sa se continue pe tot parcursul vietii.

Protectia naturii necesita mijloace materiale costisitore, dar si cresterea gradului de responsabilitate al oamenilor din intreaga lume fata de mediu, iar cadrelor didactice le revine un rol important in acest sens, prin initierea primilor pasi in educatia ecologica a copiilor.
Hartia reciclabila, datorita fibrelor de celuloza care pot fi refolosite, poate deveni materie prima pentru reobtinerea suportului pentru tiparituri (carti, reviste, ziare, afise), a servetelelor sau a materialelor pentru impachetat.

Pentru ca se produce in cantitati mari, hartia este, in general, ieftina si usor de procurat, dar asta nu inseamna ca, odata ajunsa produs finit, dupa folosirea acestui produs, trebuie aruncata intotdeauna. Hartia aruncata poate sa reprezinte aproape 50% din totalul gunoiului menajer la nivel mondial!
 
Pentru a recicla corect hartia sunt anumite reguli ce trebuie respectate:
adunarea hartiilor ce nu mai pot fi folosite la scris sau impachetat si materialele tiparite, necolorate;
micsorarea volumul materialelor din carton (de exemplu, prin strivirea cutiilor de ambalaj);
depozitarea materialele de reciclat in locuri special amenajate pentru reciclare.
 

Activitatile pentru incurajarea spiritului eco la copii sunt unele dintre cele mai bune si utile lucruri pe care le poti face pentru educatia lui. Jocurile si jucariile ecologice, dar si gradinaritul sau reciclarea, poate asigura mediul sanatos pentru cresterea si dezvoltarea lui.

La Creartes after school copiii invata despre educatiei ecologice prin arta, povesti si jocuri distractive!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu