Pagini

11 noiembrie 2013

Curiozitati din lumea animalelor

Clubul de cultura generala din cadru Creartes after school ofera elevilor posibilitatea de a afla lucruri inedite despre lumea inconjuratoare. 


Iata cateva curiozitati:

Pe pamant exista mai multe termite decat oameni. Oamenii de stiinta spun ca numarul lor este de 10 ori mai mare decat al oamenilor.
Puiul de cangur ramane in „buzunarul" mamei timp de noua luni si se hraneste cu laptele ei timp de un an, uneori chiar un an si jumatate. La nastere are dimensiunea unui bob de cafea si nu are blana.
Tigrii au si pielea in dungi, nu doar blana. In total au aproximativ 100 de dungi. Modelul lor este unic la fiecare tigru, la fel ca amprentele la oameni.
Girafa este cel mai inalt animal de pe planeta avand peste 5 m.
Pasarea colibri este cea mai mica pasare din lume si singura care poate zbura si inapoi. Cea mai mica are 6 cm fiind numita si Zana Bondarilor.
Cartita este capabila sa sape un tunel de peste 90 m intr-o singura noapte. 
Gura larg deschisa a unui hipopotam depaseste 1 m. 
Pestii sabie au cea mai mare viteza de inot: 109 km/h. Cel mai incet inotator este calutul de mare, care se deplaseaza cu o viteza de 0,16 km/h.
Strutul este o pasare care nu poate zbura, dar poate alerga cu o viteza de peste 110 km/h. Ochii acestei pasari sunt la fel de mari ca si bilele de biliard, iar creierul este mai mic decat ochii.
Furnicarul gigant este cel mai mancacios animal. Acesta mananca peste 30.000 de furnici pe zi.
Chow chow este singura rasa de caini cu limba mov. Toti ceilalti caini au limba roz.   

Pentru mai multe curiozitati va asteptam la after school.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu